RECEPT
PICA SOS OD BELOG LUKA KOM NEĆETE ODOLETI: Preliv gotov za pet minuta, morate probati!
Ovaj recept za sos za picu je posebno zgodan kada pogledate u svoj ormar i shvatite da nemate konzervirane proizvode od paradajza ili nemate načina da napravite tradicionalni sos za picu
Ovaj sos možete koristiti za picu, ali takođe pravi ukusan sos za štapiće hleba ili kore za picu. Takođe možete koristiti ovaj sos kao lažni Alfredo sos i dodati ga testenini. Ako to uradite, možete čak dodati povrće i meso kako biste to učinili potpunim obrokom.
Sastojci
2 kašike putera
4 čena belog luka (mleveno)
3 kašike višenamenskog brašna
1/4 kašičice mlevenog crnog bibera
1/4 kašičice soli
1/4 kašičice origana
1 šolja mleka
1/2 šolje parmezana
Uputstva
Rastopite puter u malom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte beli luk, kuvajte 30 sekundi pre nego što umešajte brašno, biber, so i origano. Umutiti da se dobro sjedini.
Polako dodajte mleko, mutite dok se dobro ne sjedini. Povremeno nastavite da mutite dok se ne postigne željena gustoća.
Uklonite sa vatre, umešajte sir dok ne postane glatko. Koristite odmah ili poklopite i ohladite dok ne budete spremni za upotrebu.
Bonus video:
(Espreso/novosti.magazin)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!