BAKIN RECEPT ZA FOKAČU, KADA ZAMIRIŠE, KOMŠIJE ĆE UPASTI U TRANS: Pazite samo na foru sa BELIM LUKOM
Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

odlična ideja!

BAKIN RECEPT ZA FOKAČU, KADA ZAMIRIŠE, KOMŠIJE ĆE UPASTI U TRANS: Pazite samo na foru sa BELIM LUKOM

Najlepša Fokača koju ste probali

Objavljeno:

Sastojci:

  • 450 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 250 ml mlake vode
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica suvog ruzmarina
  • 1 kašičica morske soli
  • opciono masline

Priprema:

Sjediniti brašno, kvasac, so i šećer, pa dodati 3 kašike ulja i sa mlakom vodom zamesiti testo. Podmazati pleh, pa testo razvući i prekriti streč folijom. Ostaviti da stoji sat vremena.

1 / 4 Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Zatim zagrejati 50 ml ulja da bude mlako, pa u to dodati ruzmarin i sitno seckan beli luk. Preliti preko testa, pa prstima napraviti mala udubljenja.

Ostaviti da stoji još petnaest minuta, a onda u testo utisnuti masline i posuti sa morskom soli. Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.