ZA SVE PRILIKE
BAKA OTKRILA TAJNU RECEPTA CARSKE PITE: Srpske DOMAĆICE moraju to da DODAJU u TRADICIONALNI SPECIJALITET
Poravnajte i pecite na 220°C oko 40 minuta
Carska pita je jedna od najboljih srpskih pita. Ovu pitu kao i gibanicu mnogi vole da jedu jer se lagano sprema. Ako ste tek počeli da kuvate onda se prvo odličite za carsku pitu jer će vam uspeti iz prve. Samo pomešate sastojke i stavite da se zapeče.
Sastojci:
250 g brašna
1 prašak za pecivo
100 ml maslinovog ulja
200 ml jogurta
100 g kisele pavlake
100 g kačkavalja
150 g kockice feta sira
4 jajeta
4 kisela krastavčića
1 veća kisela paprika
Priprema:
Umutite jaja, dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Zatim sipajte ulje, jogurt, kiselu pavlaku, rendan kačkavalj, seckane krastavčiće i papriku i kockice fete. Sve lagano promešajte. Pleh obložite pek papirom, pa sipajte smesu. Poravnajte i pecite na 220°C oko 40 minuta.
(Espreso / Bakina kuhinja)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!