prste da poližeš!
ZAGOLICAĆE VAM NEPCE U SEKUNDI: Recept za pohovani sladoled kakav još niste probali, tražiće vam repete!
Ovo je zasigurno nešto što ne jedete svaki dan, a što bi vam se sigurno osladilo. Užitak je zagarantovan
Za one koji vole da probaju nešto drugačije, pohovani sladoled je odlična opcija.
Zasigurno nećete pogrešiti.
Sastojci:
500 g sladoleda od vanile
2 kašike šećera
1 kašičica cimeta u prahu
200 g mlevenog keksa
1 belance
500 ml ulja
500 g sezonskog voća (jagode, maline, kupine)
malo šlaga
malo šećera u prahu
Priprema:
Izvaditi kašikom za sladoled 10 kugli i ostaviti ih u zamzrivaču da se stegnu oko 1 sat. Izmešati šećer i cimet. U mešavinu uvaljati smrznute kugle sladoleda. Ostaviti u zamrzivaču da se stegnu 1 sat.
Umutiti belance u jednoj posudi. Mleveni keks sipati u drugu posudu. Zamrznute kugle sladoleda uvaljati u belance, pa u keks i ostaviti u zamrzivaču opet na 1 sat. Zamrznute kugle sladoleda ponovo uvaljati u belance, pa u keks. Zagrejati ulje na jakoj vatri. Kad ulje postane vrelo, ubaciti kugle sladoleda na 10 – 15 sekundi i kad porumeni staviti na tacnu sa ubrusom da upije višak ulja.
Prijatno!
(Espreso/Coolinarka.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!