Punjene paprike, Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
pravo iz bakine kuhinje!
BAKA PODELILA RECEPT ZA KOJIM ĆE DOMAĆICE POLUDETI: Osim PAPRIKA i ovo POVRĆE napunite sa MESOM, topi se u USTIMA
Peći na 220 stepeni C 40 - 50 minuta uz neku čorbicu imate vrhunski ručak
Objavljeno:
16:56h
Punjene tikvice i paprike, fantastičan recept prikazan u detalje.
Potrebno je:
- tikvice mlade
- sveža ili smrznuta paprika
- 600 gr mlevenog mesa
- 2 struka crnog i belog mladog luka
- 1 veća rendana šargarepa
- 50 gr obarenog pirinča
- 1 jaje
- 1 svež paradajz
- soli, bibera suvog začina
- crvena mlevena paprika
- 1 kašika brašna
- 200 ml vode
- 200 ml kuvanog paradajza
- maslinovo ulje
Priprema:
- U mleveno meso sipati 100 ml vode pa rukama izmešati sa mlevenim meso i staviti na šporet i mešati da se mleveno meso ne zgrudva,
- Kad voda ispari dodati ulja, rendanu šargarepu i seckan luk crni i beli. Poklopiti i dinstati 10 minuta.
- Dodati na kraju crvernu papriku, biber mleveni, začin po želji. Ubaciti obaren pirinač i jedno jaje. Sve dobro izjednačiti. Tikvice oguliti izdubiti pa je malo obariti 5-6 minuta. Paprike očistiti od semenki.
- Tikvice i papriku napuniti nadevom pa zatvoriti listovima paradajza ili listovima krompira U činiju staviti brašno, paradajz malo ulja vodu , malo posoliti pa žicom izmešati i preliti paprike. Peći na 220 stepeni C 40 -50 minuta uz neku čorbicu imate vrhunski ručak... Prijatno
(Espreso/Kodbakeugostima)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!