OVAKAV PASULJ JOŠ NISTE PROBALI: Rebra mu daju poseban ŠMEK, evo kako da ga spremite! (RECEPT)
Pasulj, Foto: PRINTSCREEN/YT/ HOME KITCHEN WITH DANNY

zdrav obrok

OVAKAV PASULJ JOŠ NISTE PROBALI: Rebra mu daju poseban ŠMEK, evo kako da ga spremite! (RECEPT)

Dok se pasulj kuva, korigovati ga uz dogovor sa prijateljima sa kojima uživate tokom pripreme.

Objavljeno:

Specijalitet kakav još niste probali na vašem meniju!

Sastojci

Potrebno je:

1 kg pasulja

1 kg špic rebra

2 srednja praziluka

1 manja glavica belog luka

2 sveže paprike

3 pune kašike masti

1/2 kašičice bibera

1 puna kašika ljute tucane paprike

6 lista lorbera

1 kašičica sode bikarbone

2 kašike suvog biljnog začina

pasulj
foto: Printscreen/Youtube/CHEFTOMKERRIDGE

Priprema:

Pasulj očistiti i staviti u poseban sud ujutro da stoji u vodi dok traju pripreme. Pripremiti materijal, iseći rebra na manje komade i zagrejati kotlić.

Praziluk, beli luk i lorber staviti u mast da se dinsta petnaestak minuta. Za to vreme pasulj treba da provri u posebnom sudu pa se osloboditi prve vode.

Dodati rebra u luk i sacekati isto petnaestak minuta.

Dopuniti kotlić do pola sa vodom (najbolje vrućom), staviti svežu papriku iz koje smo predhodno izvadili unutrasnjust, biber, tucanu papriku i začin staviti nakon sat vremena.

Dok se pasulj kuva korigovati ga uz dogovor sa prijateljima sa kojima uživate tokom pripreme.

P.S. Papriku treba izvaditi i kašikom skinuti mesu sa nje pa je vratiti u pasulj.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.