zdrav obrok
OVAKAV PASULJ JOŠ NISTE PROBALI: Rebra mu daju poseban ŠMEK, evo kako da ga spremite! (RECEPT)
Dok se pasulj kuva, korigovati ga uz dogovor sa prijateljima sa kojima uživate tokom pripreme.
Specijalitet kakav još niste probali na vašem meniju!
Sastojci
Potrebno je:
1 kg pasulja
1 kg špic rebra
2 srednja praziluka
1 manja glavica belog luka
2 sveže paprike
3 pune kašike masti
1/2 kašičice bibera
1 puna kašika ljute tucane paprike
6 lista lorbera
1 kašičica sode bikarbone
2 kašike suvog biljnog začina
Priprema:
Pasulj očistiti i staviti u poseban sud ujutro da stoji u vodi dok traju pripreme. Pripremiti materijal, iseći rebra na manje komade i zagrejati kotlić.
Praziluk, beli luk i lorber staviti u mast da se dinsta petnaestak minuta. Za to vreme pasulj treba da provri u posebnom sudu pa se osloboditi prve vode.
Dodati rebra u luk i sacekati isto petnaestak minuta.
Dopuniti kotlić do pola sa vodom (najbolje vrućom), staviti svežu papriku iz koje smo predhodno izvadili unutrasnjust, biber, tucanu papriku i začin staviti nakon sat vremena.
Dok se pasulj kuva korigovati ga uz dogovor sa prijateljima sa kojima uživate tokom pripreme.
P.S. Papriku treba izvaditi i kašikom skinuti mesu sa nje pa je vratiti u pasulj.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!