KORAK PO KORAK!
EVO KAKO DA NAPRAVITE SLATKO OD LUBENICA: Sezona počinje, SAČUVAJTE za CELU GODINU (RECEPT)
Počinje njihova sezona a uz ovaj recept ćete ih obožavati cele godine!
Sastojci:
- 3 kg kore lubenica
- 3 kg šećera
- 1 l vode za špinovanje
- 1 limun
- 2-3 lista rozetle
Priprema:
Lubenicu lepo oprati pa je oljuštiti.
U veliku šerpu sipati vodu i sačekati da provri. Kad provri, ubaciti kockice. Čim voda opet provri (par minuta), skloniti sa vatre i procediti (neka kockice ostanu u đerđivu). Šerpu vratiti na šporet i opet sipati vrelu vodu, sačekati da provri, pa opet ubaciti kockice. Postupak ponoviti ukupno 9 puta.
Nakon što u 9 voda skuvate kockice lubenice i ostavite ih sa strane, u šerpu ulijte litar vode i postepeno dodajte šećer neprestano mešajući (na ovaj način će se šećer lepo rastopiti, bez grudvica). Kada provri, ostavite da se špinuje oko 30 minuta. Nakon toga dodajte kockice i neka se kuva oko sat vremena. Na pola kuvanja dodajte limun isečen na kolutiće i rozetlu. Kada se slatko potpuno ohladi, sipati u tegle.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!