EM UKUSNO EM ZDRAVO!
RIBLJA SALATA BEZ KOJE NEĆETE MOĆI: Preukusna, a tek KOLIKO JE ZDRAVA (RECEPT)
Oslić u salati kao glavno jelo.
Fantastična salata sa oslićem koja je zasitna a opet nije jako kalorična. Što je najbitnije priprema je krajnje jednostavna. A zamrznuti oslić je danas vrlo pristupačan u marketima!
Sastojci:
Preliv:
- 2 standardne čašice kisele pavlake
- 2 sitno iseckana luka
- 50 g majoneza
- 1 mala kašičica kokosovog orah
- 3 g soli
Glavni sastojci:
- oko 1 kg zamrznutog oslića
- 1 mala kašičice. soli (7,5g)
- 1/4 limuna
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- 100 g glatkog brašna
- ulje za prženje
- pola glavice mladog kupusa
- pola glavice zelene salate
- 2 veća krastavca (400g)
- 1-2 paradajiza (ne previše)
- feta sir
- kukuruz šećerac
Priprema:
Smznuti oslić sa košticama ali bez glave se guli prelako dok je smrznut. Krenuti da ga guliti od repa pa odrezite površinski gornje i donje bodlje i peraje. Sada se koža vrlo lako skine sa jedne i druge strane
Dok je još zamrznut, pospirte ga sa malo limunovog soka i maslinovog ulja
Odmah, dok je još zamrznuto, bez čekanja uvaljati u brašno i pržiti 25-30 minuta uz česta okretanja.
Savet: Meso oslića je suho i neće upiti masnoću, tako da je ovaj način zaista odličan. Nemojte čekati da se otopi pa tek onda pržiti jer će se rapasti u prženju
Odložiti kratko na salvetu da se ohladi a zatim odvojiti od kostiju. Ovo ide zaista lako i brzo a na kraju nemate uopšte kostiju
Umak je u stvari najbolje pripremiti odmah na početku kako bi odstajao u hladnjaku jer će ukus biti daleko bolji. Pomiješati majonez, kiselu pavlaku, luk, kokos, malo soli pa ostaviti u frižider pokriveno do upotrebe uz povremeno mešanje
Sada narezati povrće. Dodati ribu usitnjenu na manje komadiće pa promešati
Dodati kukuruz šećerac i feta sir
I oslić na salatu sa feta sirom je spremno za posluživanje uz prethodno ohlađeni umak. Ukus je zaista vrhunski a priprema i više nego jednostavna!
(Espreso/SašinaKuhinja)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!