OD OVAKVE BORANIJE ĆE VAM KRENUTI VODA NA USTA: Kuvarice OVO DO SADA NIKADA NISU DODAVALE U NJU (RECEPT)
Boranija, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

IDEJA ZA RUČAK

OD OVAKVE BORANIJE ĆE VAM KRENUTI VODA NA USTA: Kuvarice OVO DO SADA NIKADA NISU DODAVALE U NJU (RECEPT)

Tradicionalno pripremite zapršku, pomešajte brašno i alevu papriku i dodajte usitnjeni beli luk

Objavljeno:

Boranija sa pečurkama, svinjskim rebrima i slaninom pravi gurmanski događaj.

Sastojci

za 4 osobe

500 gr boranije (zuta olovka)

2 srednje glavice crnog luka

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

2 cena belog luka

250 g sitno seckanih šampinjona

2 šargarepe

oko 30 gr celera

oko 30 gr pašternaka

2. kašicice soli

1. kašičica mlevenog bibera

½ kašicice bosiljka suvog

2. kašicice suvog začina

1 kom lovorovog lista

Boranija
foto: Profimedia

60-70 gr dimljene slanine

500 gr svinjskih rebara

oko 1 dl kuvanog paradaiza iz flase

2. kasike brašna

100-150 gr svinjske masti

Brašno
foto: Profimedia

150 ml velog vina

aleva paprika

biber

Priprema:

Boraniju kuvajte odvojeno 20 minuta, pa procedite. Na masti propržite kratko slaninu, pa dodajte sitno iseckan luk, šargarepu i pečurke. Dinstajte dok pečurke ne puste malo vodu. Dodajte boraniju, rebra i začine, osim belog luka. Nalijte kuvanim paradajzom iz flaše i dodajte belo vino. Ostavite da se kuva još 25 minuta.

Tradicionalno pripremite zapršku, pomešajte brašno i alevu papriku i dodajte usitnjeni beli luk.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.