IDEJA ZA RUČAK
OD OVAKVE BORANIJE ĆE VAM KRENUTI VODA NA USTA: Kuvarice OVO DO SADA NIKADA NISU DODAVALE U NJU (RECEPT)
Tradicionalno pripremite zapršku, pomešajte brašno i alevu papriku i dodajte usitnjeni beli luk
Boranija sa pečurkama, svinjskim rebrima i slaninom pravi gurmanski događaj.
Sastojci
za 4 osobe
500 gr boranije (zuta olovka)
2 srednje glavice crnog luka
2 cena belog luka
250 g sitno seckanih šampinjona
2 šargarepe
oko 30 gr celera
oko 30 gr pašternaka
2. kašicice soli
1. kašičica mlevenog bibera
½ kašicice bosiljka suvog
2. kašicice suvog začina
1 kom lovorovog lista
60-70 gr dimljene slanine
500 gr svinjskih rebara
oko 1 dl kuvanog paradaiza iz flase
2. kasike brašna
100-150 gr svinjske masti
150 ml velog vina
aleva paprika
biber
Priprema:
Boraniju kuvajte odvojeno 20 minuta, pa procedite. Na masti propržite kratko slaninu, pa dodajte sitno iseckan luk, šargarepu i pečurke. Dinstajte dok pečurke ne puste malo vodu. Dodajte boraniju, rebra i začine, osim belog luka. Nalijte kuvanim paradajzom iz flaše i dodajte belo vino. Ostavite da se kuva još 25 minuta.
Tradicionalno pripremite zapršku, pomešajte brašno i alevu papriku i dodajte usitnjeni beli luk.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!