NJAMIIII
STALNO JEDETE BOLONJEZE, A ROŠTILJ ŠPAGETE NISTE MOGLI NI DA ZAMISLITE: Umak KOJI daje POSEBAN ŠMEK (RECEPT)
Italijani su poznati po dobroj kuhinji, a paste, lazanje i pice su njihovi specijaliteti
Paste svi vole, pogotovo karbonaru i bolonjeze, ali roštilj špagete ćete obožavati.
Italijani su poznati po dobroj kuhinji, a paste, lazanje i pice su njihovi specijaliteti. Oni vole da eksprimentišu sa začinima i namirnicama kao bi napravili savršeno jelo. Roštilj špagete su super kada vam treba brzinski obrok. Pored mlevenog mesa dodaje se dosta začina i umaka, a ako nešto ne volite slobodno izostavite, nećete pokvariti ukus.
Sastojci:
1 crni luk
2 čena belog luka
250 g mlevenog mesa
1 kašičica čilija u prahu
1 kašičica bibera
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica crnog luka u prahu
1 kašika tabasko sosa
2 kašike soja sosa
1 žuta paprika babura
5-6 kašika kečapa
1/2 šolje roštilj sosa (barbeque)
mocarela
250 g špageta
2 različite vrste tvrdog sira
Priprema:
Stavite špagete da se kuvaju. Na ulju propržite seckani crni luk, pred kraj dodajte mleveni beli luk i mleveno meso. Kada se proprži začinite čilijem, belim lukom u prahu, crnim lukom u prahu, biberom i tabasko sosom. Promešajte, pa sipajte soja sos. Opet promešajte, pa dodajte seckanu papriku. Sipajte kečap i roštilj sos i sjedinite. Dodajte kuvane špagete i pospite mocarelu. Zatim stavite rendani sir i poklopite. Kuvajte 15 minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!