1 ZAČIN KOJI RETKO KORISTITE SPREČAVA GASOVE I NADUTOST KOD PASULJA: Za ovo JOŠ NISTE ČULI, preporodiće VAM STOMAK
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic, Printscreen/Youtube/Zdravlje 69

spas

1 ZAČIN KOJI RETKO KORISTITE SPREČAVA GASOVE I NADUTOST KOD PASULJA: Za ovo JOŠ NISTE ČULI, preporodiće VAM STOMAK

Isprobajte to

Objavljeno:

Ova lekovita biljka iz porodice štitarki upotrebljava se više od 4000 godina.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/CHEFTOMKERRIDGE

Raste na području od istočnog Mediterana do Azije, a posebno u Indiji koja je njegov najveći proizvođač. Kumin je nezaobilazni deo indijskih curryja i brojnih drugih međunarodnih jela.

Tačnije, u kulinarstvu se koriste semenke kumina koje imaju pikantan sladak ukus s tragovima gorčine, a koji je vrlo sličan anisu. Kumin je i vrlo jak začin, pa ga koristite u umerenim količinama.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/Zdravlje 69

U bliskoistočnoj kuhinji kumin se dodaje u sva jela s pasuljem i leblebijom. Glavni razlog? Sprečava nadutost i gasove izazvane konzumacijom ovih mahunarki. Oni će obavezno namočiti pasulj veče pre termičke obrade, a potom dodati malo kumina kod kuvanja.

Pasulj
foto: Espreso.co.rs

Ako imate problema s nadutošću i gasovima, možete isprobati i tehniku žvakanja prstohvata semenki kumina nekoliko puta dnevno uz prethodnu konsultaciju s lekarom, piše Zadovoljna.hr

(Espreso / Zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.