ORIGINALAN RECEPT ZA CEZAR SALATU, KAO IZ RESTORANA: Ukusan obrok koji će vas držati dugo SITIM
Cezar salata, Foto: Profimedia

slasni zalogaji

ORIGINALAN RECEPT ZA CEZAR SALATU, KAO IZ RESTORANA: Ukusan obrok koji će vas držati dugo SITIM

Cezar salata je pravi izbor za zdrav i ukusan obrok koji se brzo pravi, a još brže jede.

Objavljeno:

Kada vam treba brz, ukusan i jednostavan obrok ili želite da uživate u sunčanom danu, a ne da provodite puno vremena u kuhinji, onda pripremite ukusnu Cezar salatu.

Jedna od najpopularnijih obrok-salata na svetu prvi put je napravljena pre skoro 100 godina, kada je italijanski emigrant Cezar Kardini u svom restoranu u Tihuani 1924. godine morao da improvizuje nakon što su potrošene zalihe hrane u kuhinji tokom jedne proslave.

1 / 3 Foto: Printscreen/youtube/AninaKuhinjica

Cezar salata je pravi izbor za zdrav i ukusan obrok koji se brzo pravi, a još brže jede.

Sastojci:

500 g pilećeg belog mesa

2 pakovanja ajseberg salate

5 kriški tost-hleba

parmezan za posipanje

čeri paradajz

so

začini po ukusu

masline

ulje

Sastojci za preliv:

sok od jednog limuna

1/2 kašičice soli

1 kašika maslinovog ulja

1 kašičica belog luka u prahu

2 kašike pavlake

2 kašike majoneza

Priprema:

Piletinu usolite i isecite na tanke listiće, pa ih ispržite u tiganju u kom ste prethodno zagrejali malo ulja.

U posudi pomešajte sve sastojke za preliv, pa mešajte sve dok ne dobijete gustu masu.

Hleb, Pogača
foto: Profimedia

Tost-hleb iseckajte na kocke, pa ih prelijte s malo ulja i dodajte začine po ukusu. Hleb stavite u pleh koji ste prethodno oboložili pek-papirom i pecite ih na 180 stepeni 10 minuta.

Salatu iseckajte, stavite u veću činiju, dodajte preliv, piletinu, čeri paradajz i hlebiće iz rerne. Sve promašajte, pa dodajte masline i salatu pospite parmezanom.

Uživajte u svakom zalogaju.

Prijatno!

(Espreso/Ona)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.