ZA RUČAK
AUSTRIJSKI KUVAR OTKRIO KOJU GREŠKU PRAVITE KADA PRŽITE BEČKE ŠNICLE: 1 SASTOJAK daje POSEBAN UKUS
U najpoznatijem restoranu u Beču ovo slasno meso se priprema više od sto godina
Tajna ukusne bečke šnicle je u specijalnoj pripremi, gde se meso najpre uvalja u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle.
Prži se na tiganju pre nego što se posluži uz krompir salatu ili pržene krumpiriće.
U najpoznatijem restoranu u Beču ovo slasno meso se priprema više od sto godina.
Komad mesa se priprema od domaćeg svinjskog i telećeg mesa, te svežih hlebnih mrvica, a tajna savršenih šnicli je u prženju, piše Kurir Stil.
Naime, kuvari je prže u tiganju u koji sipaju suncokretovo ulje.
"Tajna je u temperaturi prženja" otkrio je Markus Bruner, glavni kuvar restorana u intervjuu za BBC.
Da bi meso bilo sočno, secka se tek nakon poružbine, te se izlupa tučkom za meso na tačno 4 milimetara debljine, te razmere od 30 centimetara.
Meso se samo blago spušta u nadeve, nikako se ne pritiska ili tapka. To je veoma važno da bi se stvorila lepa i hrskava korica.
Bečke šnicle od teletine kratko se isprže i u tiganju sa otopljenim maslacem, koji mu daje dodatan ukus.
(Espreso / BBC / Noizz.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!