NAPRAVITE CARSKU PITU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Neće ostati NIJEDNO PARČE, a BOLJI UKUS daje 1 NAMIRNICA
Carska pita, Foto: Printscreen/YT/ Jelajelena Petrovic

NEMA KO NE VOLI

NAPRAVITE CARSKU PITU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Neće ostati NIJEDNO PARČE, a BOLJI UKUS daje 1 NAMIRNICA

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok ne porumeni

Objavljeno:

Ukusna carska pita.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci:

4 jaja

2 čaše brašna od 2 dl

1 čaša kukuruznog brašna

250 ml jogurta

100 ml ulja

1 kesica praška za pecivo

Prašak za pecivo
foto: Printscreen/Youtube/Green Life

100 g šunke

100 g parizera

100 g čajne

4 kisela krastavčića

2 kašičice soli

Priprema

Jaja umutiti penasto, posoliti, pa dodati jogurt i ulje. Sitno iseckati šunku, parizer, čajnu i krastavčiće (po receptu ide i 100 grama sira i malo seckane kisele crvene paprike).

Obično i kukuruzno brašno pomešati sa praškom za pecivo. Dodati u umućena jaja, pa lagano sjediniti varjačom. Zatim lagano umešati sve iseckane sastojke.

Tepsiju nauljiti, posuti brašnom i izliti smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok ne porumeni.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.