deca će ga obožavati!
PRIPREMITE GARFILDOVU OMILJENU POSLASTICU: Evo koji je ORIGINALAN RECEPT za PRAVE LAZENJE!
Provereno radi! Svi znamo za najslađeg karaktera iz stripova i animiranih filmova, Garfilda, a da li ste se ikada pitali zašto baš toliko obožava lazanje?
Mi vam nudimo potpuno originalan i proveren recept za najukusniji ručak na svetu!
Potrebno je:
- 1 pakovanje svežih “Durum” lazanji
- 1 manja glavica crvenog luka
- 1 čen belog luka
- 600 g mešanog mlevenog mesa ili samo mlevene junetine
- 2 konzerve pelata ili 600 g paradajz pirea
- 1 mera bešamel sosa napravljenog po ovom receptu
- soli i bibera po ukusu
- malo origana ili bosiljka za sos od paradajza i za posipanje
- 150 g sveže mocarele
- 80 g rendanog parmezana, po želji
- malo maslinovog ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 190-200 stepeni a četvrtastu vatrostalnu posudu stavite odmah u nju da se zagreje zajedno sa rernom – time ćete ubrzati sam proces pečenja. Ovo možete i izostaviti, nije obavezno. Zatim na malo maslinovog ulja propržite sitno seckani crni i beli luk sa malo soli. Kada luk omekša dodajte mleveno meso pa dinstajte dok se meso poptuno ne skuva i ne počne lagano da se prži. S vremena na vreme promešaje i vrhom varjače razbijajte grudve mesa na sitnije dok meso ne postane potpuno ujednačene teksture.
Na sredini pakovanja rasporedite polovinu sveže mocarele pa nastavite sa ređanjem kora i soseva. Tako radite dok imate materijala a završite pakovanje lazanje korama preko kojih ćete staviti preostali bešamel i paradajz sos pa preko preostalu mocarelu i sve dobro posuti parmezanom (po želji) i origanom. Pecite oko 35 minuta ili dok dobro ne porumeni. Ostavite da odmori 10-ak minuta nakon pečenja pa onda poslužite ove preukusne lazanje!
PRIJATNO!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!