OD SADA ĆETE PALAČINKE SPREMATI SAMO NA 1 NAČIN: Umesto MLEKA dodajte OVO i neće BITI ŽILAVE (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

NJAMI

OD SADA ĆETE PALAČINKE SPREMATI SAMO NA 1 NAČIN: Umesto MLEKA dodajte OVO i neće BITI ŽILAVE (RECEPT)

Zaboravite na mleko – zbog njega omiljena poslastica postaje žilava

Objavljeno:

Tanke i meke palačinke koje se savršeno peku i filuju, bez rizika da budu žilave ili da se pokidaju, nije uvek lako napraviti.

Većina domaćica navikla je da smesu za palačinke razblažuje mlekom ili običnom vodom. Upravo je mleko glavni krivac zbog kog palačinke mogu da postanu žilave, posebno kad se u smesu stavi malo više brašna. S druge strane, ni razblaživanje testa običnom vodom ne daje dobre rezultate.

Palačinke
foto: Printscreen/Youtube/ BonApeti.rs

Majstori za pravljenje ove poslastice uvek koriste kiselu vodu, a ovo je recept za palačinke koje uvek uspevaju, tanke su kao flis-papir i pritom se neće pokidati.

Sastojci:

5 jaja 500 g brašna 400 ml kisele vode kašičica šećera malo soli

Palačinke
foto: Profimedia

Priprema:

Mikserom umutite jaja da zapene, pa dodajte brašno i kiselu vodu i nastavite da mutite. Pred kraj mućenja dodajte šećer i so, dobro promešajte i ostavite da smesa odstoji desetak minuta.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.