OBAVEZNO PROBAJTE
STARI RECEPT ZA BAKLAVU SA JUGA ĆE VAS ZALUDETI: Ovako SOČNU do sada NISTE OKUSILI, raspada se u USTIMA (RECEPT)
Đurževdan se bliži, a ovo je ideala prilika da napravite upravo ovu baklavu po tradicionalnom receptu naših baka.
Stari recept sa juga Srbije
Potrebno je:
- 500 g kora za baklavu
- 500 g mlevenih oraha
- 200 g margarina
- 100 ml ulja
- 100 g šećera
Preliv za baklavu:
- 3 čaše (od 250 ml) šećera
- 4 čaše vode
- 1 limun - sok
Priprema:
Izmešati samlevene orahe i 100 g šećera. Nauljiti pleh, pa staviti 2 kore, posuti ih orasima, opet 2. kore, orasi i tako ređati do kraja. Na vrhu treba da budu 2 kore. Baklavu, oštrim nožem, iseći na kocke ili trouglove.
Margarin i ulje staviti na šporet, da se margarin otopi. Isečenu baklavu preliti rastopljenim, vrelim, margarinom i uljem, pa ostaviti 10-ak minuta da baklava upije masnoću. Peći na 180-200 stepeni.
Preliv za baklavu: vodu, šećer i sok od jednog limuna staviti da proključa. Od momenta ključanja kuvati sirup 10 minuta. Prohlađenu baklavu zaliti toplim sirupom.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!