ZA OVE PIHTIJE MALO KO JE ČUO, TOTALNO SU DRUGAČIJE OD TRADICIONALNIH: Voda će VAM KRENUTI NA USTA ODMAH! RECEPT
Pihtije, Foto: Printscreen/Youtube/JOJINE KUHINJSKE ČAROLIJE

ideja za jelo

ZA OVE PIHTIJE MALO KO JE ČUO, TOTALNO SU DRUGAČIJE OD TRADICIONALNIH: Voda će VAM KRENUTI NA USTA ODMAH! RECEPT

Ukoliko ne želite i izbegavate zapršku, dekorišite ih crvenim lukom i mirođijom

Objavljeno:

Bobove pihtije su najčešće deo posne gozbe, ali dobar su izbor i posle praznika, kada organizam treba da se odmori od jake hrane.

U ishrani se upotrebljavaju sasvim mlade i nežne mahune ili mlado zrno boba. Prženo zrno je dobar surogat kafe, a bob se smatra veoma zdravom namirnicom.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/JOJINE KUHINJSKE ČAROLIJE

Pihtije od boba ukusom podsećaju na humus, tako da ih možete jesti i kao namaz ukoliko vam preteknu.

Sastojci:

1 kilogram zrelog boba

pola kašike brašna za zapršku

beli luk

začinska paprika

Bobove pihtije
foto: Printscreen/Youtube/JOJINE KUHINJSKE ČAROLIJE

Priprema:

U hladnu vodu potopite kilogram zrelog boba i pustite da odstoji 24 sata. Nakon toga ga oljuštite i dobro operite. Stavite u veći sud naliven hladnom vodom da se kuva (dakle, kao kada spremate pasulj).

Kuvajte na umerenoj temperaturi dva-tri sata, a kada omekne, dobro ispasirajte.

Propržite pola kašike brašna na vrelom ulju, pa dodajte u pasiranu smesu. Promešajte, posolite po ukusu, a po želji, dodajte i malo proprženog belog luka.

Promešajte i sipajte u plitke tanjire da bi se masa stegla. Isecite na kocke i prelijte proprženom začinskom paprikom. Ukoliko ne želite i izbegavate zapršku, dekorišite ih crvenim lukom i mirođijom.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.