tope se u ustima
OVAKVE MLADE KROMPIRIĆE NIKADA NISTE OKUSILI: Zbog OVA 2 SASTOJKA se TOPE U USTIMA (RECEPT)
Krompir nakon 40-45 minuta, izvadite iz rerne i sav preliv prelijte preko njih, dok su vrući
Sezona mladog krompira je počela, a sa njim i raznoliki recepti koji će krasiti vašu trpezu. Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - mladi krompirići su uvek ukusni.
Ovo je recept za hrskave, u isto vreme i mekane krompiriće, obogaćene slaninom i kačkavaljem, kojima niko neće moći da odoli.
Sastojci:
500 gr mladog krompira
so, biber
ruzmarin
50 gr slanine
70 maslaca
100 gr kačkavalja
pola šolje vode
mladi luk
Za preliv:
čaša kisele pavlake
pola čaše jogurta
1 kašičica belog luka u prahu
Priprema:
Krompir dobro operite i, ako ima potrebe oljuštite, stavite u toplu vodu i kuvajte 10 minuta. Nije potrebno da krompir obarite u potpunosti. Posle 10 minuta, krompir ocedite od vode, stavite u veću činiju, dodajte mu ulje, so, biber i ruzmarin i sve fino promešajte.
Posuda u kojoj ćete peći krompir, premažite uljem, maslac iseckajte na kockice i poređajte po tepsiji. Sav krompir stavite u posudu za pečenje i prelijte ga sa pola šolje mlake vode. Stavite u rernu na 200 stepeni i pecite oko 40-45 minuta.
Za vreme pečenja iseckajte slaninu i mladi luk po želji na sitno i pripremite preliv. Slaninu propržite na tihoj vatri. Za preliv u činiji pomešajte kiselu pavlaku i jogurt i dodajte kašičicu belog luka u prahu, pa sve lepo izmešajte.
Krompir nakon 40-45 minuta, izvadite iz rerne i sav preliv prelijte preko njih, dok su vrući. Odozgo narendajte kačkavalj, dodajte slaninu i mladi luk. Vratite u rernu 5 minuta da se sve zajedno zapeče.
Jelo služite toplo.
Prijatno!
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!