ĆUFTE NA OVAKAV NAČIN DO SADA NISTE SPREMALI: Od TRADICIONALNIH se razlikuju PO OVOME (RECEPT)
Ćufte, Foto: Profimedia

njamiiii

ĆUFTE NA OVAKAV NAČIN DO SADA NISTE SPREMALI: Od TRADICIONALNIH se razlikuju PO OVOME (RECEPT)

Nakon što porumene, poslužite ih s omiljenim prilogom ili prelivom

Objavljeno:

Ovaj recept za ćufte bez mesa će vam vrlo moguće zameniti prvobiti.

Sastojci:

400 g kuvane leblebije iz konzerve

jedna glavica brokolija

jedno jaje

30 g brašna

Jaja, Jaje
foto: Profimedia

30 g izrendanog sira

3 kašike maslinovog ulja

jedna kašičica belog luka u prahu

Maslinovo ulje
foto: Printscreen/Youtube/O Svemu i Svačemu

jedna kašičica suvog peršuna

So i biber po ukusu

Priprema:

Kada operete brokoli, isitnite na cvetiće a leblebije iscedite iz konzerve i isperite pod mlazom vode. U vreloj vodi ih kuvajte zajedno dva minuta, pa ih dobro ocedite.

Istresite polovinu leblebija i brokolija u činiju i krenite da izgnječite viljuškom, pa dodajte brašno, umućeno jaje, beli luk, peršun, sirće, biber a zatim i ostatak smese.

Sve dobro izmešajte da se sve lepo sjedini.

Pokvasite ruke i oblikujte ćuftice.

U zagrejanom tiganju pržite tri do pet minuta sa strane, dok ne porumene. Nakon što porumene, poslužite ih s omiljenim prilogom ili prelivom.

Prijatno!

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.