MORATE PROBATI
SAVRŠENA IDEJA ZA RUČAK: Seljačke šnicle, bolje od lovačkih, TOPE SE U USTIMA! (RECEPT)
Ove fenomenalne šnicle možete da poslužite sa pire krompirom ili pireom od graška
Ako napravite seljačke šnicle za ručak definitivno nećete pogrešiti. Još su bolje od lovačkih jer se dinstaju u bujonu koji ih čini mekanim, a pred kraj se dodajte i suva paprika koja daje pikantnost.
Ako ne volite ljuto koristite obične suve paprike. Ove fenomenalne šnicle možete da poslužite sa pire krompirom ili pireom od graška.
Sastojci:
- 4 svinjske šnicle - 4 suve ljute paprike - 1 kisela paprika - 3 kašike ulja - 1-2 čena bela luka - 1 kocka supe
Priprema
Šnice izlupajte čekićem za meso, pa začinite po želji. Propržite ih u tiganju s obe strane, pa dodajte kocku supe koju ste rastvorili u vodi. Ako imate spreman bujon još bolje, koristite njega umesto kocke. Dinstajte. Suve paprike operite i zasecite, pa potopite u ključalu vodu. Ostavite da odstoje par minuta. Suve paprike iseckajte i poređajte oko mesa. Ako nemate suve možete da koristite i sveže, samo onda ne morate da ih omekšavate u vodi. Pred kraj dodajte secakni beli luk i mirođiju i dinstajte još 5 minuta.
Bonus video:
(Espreso/najzena.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!