IDEJA ZA RUČAK
NEĆETE IM ODOLETI: Najbolji pileći medaljoni koje ste IKADA probali! (RECEPT/VIDEO)
Kada jednom probate ovako spremljene medaljone ili uštipke, ubuduće ćete ih praviti samo na ovaj način
Ukoliko volite piletinu, onda su medaljoni sigurno vaše omiljeno jelo.
Iako na početku, to ne deluje tako, za pripremu vam neće trebati mnogo vremena, a ukus je fantastičan.
Kada jednom probate ovako spremljene medaljone ili uštipke, ubuduće ćete ih praviti samo na ovaj način.
Sastojci:
– oko 800 – 900 gr. belog, pilećeg mesa (može i od karabatka ili ćureće) – 4 jaja – 1 kašika senfa – 3 kašike ulja – 1 kašičica origana – ravna kašičica karija – na vrh kašičice bibera – 1,5 kašičica soli – pola kašičice belog luka u prahu – 4 kašike brašna (ja sam stavila 2 kukuruznog i 2 belog) – malo tucane paprike (ne mora ako nemate) – pola kesice praška za pecivo 5 gr.
– 200 – 250 ml. ulja (zavisi od zapremine tiganja.
Začine možete dodati po ukusu, ne mora ovako kao iz recepta. Čak samo da stavite so, biber, malo vegete i peršunovog lišća biće super ukusno.
Priprema:
Iseckajte meso na sitne kockice. Umutite jaja, dodajte sve začine, ulje, brašno i prašak za pecivo. Izmešajte da nema grudvica, dodajte meso i prekrijte pa ostavite najmanje sat vremena u frižideru a može i preko noći.
Kašikom vadite smesu i spuštajte u zagrejano ulje. Smanjite temperaturu ringle. Prže se oko 4 minuta s jedne i 4 minuta s druge strane.
Pogledajte korak po korak uputstvo za pripremu:
Probajte i uživajte u hrskavom zalogaju!
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/serpica.net)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!