VIŠE NE MORATE DA NARUČUJETE KINESKU HRANU: Veoma lako se SPREMA, a KOMŠINICA će se odmah zapitati ŠTA SE DEŠAVA
Pirinač, Foto: Profimedia

VRHUNSKO JE

VIŠE NE MORATE DA NARUČUJETE KINESKU HRANU: Veoma lako se SPREMA, a KOMŠINICA će se odmah zapitati ŠTA SE DEŠAVA

Posolite i pobiberite po želji i poslužite toplo

Objavljeno:

Ukoliko ste umorni stigli kući, a nema šta da se ruča, otvorite frižider i izvadite povrće koje imate.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/Gastro brat

Potrebno je:

4 kašika susamovog ulja

100 g pirinča dugog zrna

2-3 kašike soja sosa

300 g pilećih grudi

3 pečurke

glavica crnog luka

2-3 čena belog luka

šoljica smrznutog graška

sveža crvena paprika

sveža zelena paprika

so, biber

Priprema:

Pirinač stavite da se kuva u litri vode, pa, kad proključa, ocedite ga, bacite vodu, isperite ga, nalijte istu količunu vode, posolite i kuvajte 20-ak minuta. Zatim ga opet isperite, da biste skinuli sa njega skrob i ocedite. Iseckajte crni luk, pečurke i paprike na tanke listiće, a piletinu na sitnije kockice.

Beli luk ispasirajte ili sitno iseckajte, po želji. Na dobro zagrejanoj kašičici susamovog ulja propržite obe vrste luka, pa dodajte piletinu. Povremeno mešajte i, kada piletina bude gotova, sve prebacite u veću posudu. Propržite paprike, pečurke i grašak, na jednoj kašičici dobro zagrejanog susamovog ulja, 10-ak minuta. Pred kraj dodajte kašiku soja sosa, dobro promešajte i prebacite u posudu sa piletinom.

U voku ili dubljem tiganju zagrejte dve kašike susamovog ulja i pržite pirinač, uz stalno mešanje, oko pet minuta. Potom dodajte sve ostale pripremljene sastojke, ostatak soja sosa i pržite još pet minuta. Posolite i pobiberite po želji i poslužite toplo.

(Espreso / Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.