njamiiii
BAKE OTKRILE RECEPT ZA BOSANSKU KLJUKUŠU: Starinska pita koju 1 SASTOJAK čini NEODOLJIVOM
Smesu sipajte u podmazan pleh i pecite pola sata na 200 stepeni
Za svaku domaćicu spremanje doručka je izazov, jer bi da što pre pripremi ukusan obrok za ukućane, a da recept ne bude mnogo komplikovan.
Ova starinska pita, koja ima neobično ime kljukuša, a koju su sa zadovoljstvom pravile naše bake, idealno je jelo za početak, ali i za kraj dana.
Sastojci:
1 kg krompira
2 glavice crnog luka
3 kriške mladog sira
100 g kajmaka
50 g masti
2 kašike brašna
Priprema:
Krompir i luk izrendajte i posolite, pa ostavite da iz njih izađe suvišna voda. Ocedite ih, dodajte izgnječen sir, kajmak i mast. Dobro promešajte i dodajte brašno.
Smesu sipajte u podmazan pleh i pecite pola sata na 200 stepeni.
Servirajte vruću uz jogurt.
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!