1 TAJNI SASTOJAK UČINIĆE PILEĆI PAPRIKAŠ MNOGO UKUSNIJIM: Domaćice OVO NIKAD NE STAVLJAJU (RECEPT)
Paprikaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Bakina kuhinna

NJAMIII

1 TAJNI SASTOJAK UČINIĆE PILEĆI PAPRIKAŠ MNOGO UKUSNIJIM: Domaćice OVO NIKAD NE STAVLJAJU (RECEPT)

Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera

Objavljeno:

Jedno od omiljenih srpskih jela je svakako pileći paprikaš. Ne zašteva spacijalne sastojke, brzo se pravi, a ukus je savršen. Zasitiće i najizbirljivije.

Recept za pileći paprikaš

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Ricette di Casa

Sastojci:

2 veća bataka ili karabataka

1 kg krompira

1 dl ulja

1 veća šargarepa

1 dl soka paradajza

2 glavice crnog luka

1 kašičica aleve paprika

2 kašike brašna

mleveni biber

peršunov list

so

Na ulju propržite posoljene batake ili karabatake.

U šerpi u kojoj ćete kuvati paprikaš takođe na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan crni luk, pa kad se zacakli dodati na kolutove isečenu šargarenu, posolite po ukusu, sipajte pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.

Kada je sve upola kuvano dodajte sok od paradajza, očišćen i na kocke isečen krompir, iseckano gotovo meso. Obavezno sipajte i ulje u kom se pržila piletina, daće poseban šmek jelu. Sipajte pola litra vode i sve zajedno kuvajte dok ne bude gotovo.

Pred kraj napravite zapršku od malo ulja, brašna i aleve paprike i kuvajte još dvadesetak minuta uz povremeno mešanje.

Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.

(Espreso / Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.