recept
NAPRAVITE NAJUKUSNIJU POGAČU ZA POČETNIKE UZ SAMO PAR KORAKA: Svi će biti oduševljeni vašim umećem! (VIDEO)
U mlakoj izmrviti kvasac, dodati šećer i ostaviti da nadođe. U vanglicu sipati mlako mleko, dodati kvasac, so, 30 ml. ulja i dodavati brašno da testo bude mekše
Umesto da kupite ghleb u prodavnici ili pekari, napravite hrskavu pogaču kod kuće.
Potrebno je:
100 ml. vode, 1 kašičice šećera 20 gr svežeg kvasca 200 ml mleka 50 ml. maslinovog ulja 100 gr kisele pavlake 500-550 gr brašna malo soli
Priprema:
U mlakoj izmrviti kvasac, dodati šećer i ostaviti da nadođe. U vanglicu sipati mlako mleko, dodati kvasac, so, 30 ml. ulja i dodavati brašno da testo bude mekše. Dobro ga obraditi varjačom, rukama ili kikserom. Ostaviti da odmori na toplom 30 minuta. Malo podmazati sto maslinovim uljem pa naraslo testo istresti na sto pa podeliti u 7 delova, pa svaki deo obraditi malo rukama (premesiti ) i oblikovati lopticu. Svaku lopticu uvaljati malo u maslinovo ulje i ostaviti 5-6 min. pokriveno. Masnim rukama loptice razvući testo tanko i staviti na list pek papira, premazati 1 malo kašičicom pavlake. Uraditi i sve ostale tako, stim što zadnju razvučeni ne mažemo pavlakom.Iseći nožićem za picu na kvadrate testo i spustiti spremljenu pogaču u tepsiju veličine 22 cm. Pokriti da poraste pa je premazati žumancetom i posuti susamom. Rernu uključiti na 220 stepeni, peći 15 minuta pa smanjiti na 180 stepeni C i peći još 35-40 minuta. Pokriti krpom pa kad se ohladi pokidati i služiti..
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!