RECEPT
SAVRŠEN NEDELJNI RUČAK ZA USKRŠNJI POST: Pastrmka na žaru po instrukcijama svetskog kuvara
Idealan recept za sve ljubitelje ribe
Nedelja je dan za porodični ručak, a kako je u toku Uskršnji post, dobar izbor je riba.
Osim što je veoma ukusna, predstavlja jednu od najzdravijih namirnica jer je bogata omega – 3 masnim kiselinama koje su bitne za organizam.
Evo kako da pripremite ukusnu pastrmku na žaru, po instrukcijama svetski poznatog kuvara Džejmija Olivera.
Sastojci:
pastmrka – 2 komada (otprilike 400 g svaka)
2 limuna
peršun
maslinovo ulje
so, biber
puter
Priprema:
Očistite ribu. Na koži napravite posekotine sa obe strane, dubine od oko 0,5 centimetara. Svaku ribu posolite, pobiberite i premažite maslinovim uljem. Jedan limun narežite na pola, a drugi na kriške, uklonite košpice. Naseckajte peršun. Ribu napunite kriškama limuna i seckanim peršunom. Stavite komade putera i percite ribu na roštilju oko 10 – 15 minuta sa svake strane.
Posluživanje ribe na roštilju Džejmi Oliver preporučuje uz mladi krompir, povrće na pari ili običnu svežu salatu.
Prijatno!
(Espreso/receptoor.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!