ŠTA KAŽETE?
VEROVALI ILI NE, POSTOJE I POSNI ČVARCI: Uživajte u njima i za vreme VELIKOG POSTA, ovo je recept
Sipajte vodu u šerpu, stavite dimljenu papriku, lovorov list i so
Kada bi vam neko rekao da postoje i posni čvarci, verovatno ne biste bili oduševljeni. Zapravo, reč je o slanoj grickalici koja je verodostojna zamena za originalni delikates od mesa.
Ovi čvarci su od komadića soje, te tako predstavljaju i vegansku i posnu zamenu koja će vam dobro doći kada želite promenu u svom jelovniku.
Sastojci:
100 g soje u komadićima 1 kašičica soli 1 kašičica dimljene začinske paprike 2 lovorova lista voda ulje za prženje
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu, stavite dimljenu papriku, lovorov list i so. Kada smesa proključa, dodajte sojine komadiće i kuvajte 10 minuta.
Posle tog vremena procedite komadiće i ostavite nekoliko sati u cediljci kako bi izašao sav višak tečnosti.
Ulje zagrejte u tiganju i na srednjoj vatri pržite oceđene komadiće soje oko 20 minuta. Povremeno promešajte i regulišite temperaturu, ali ne postoji velika bojazan da će izgoreti.
Pržene čvarke izvadite na ubrus kako bi se ocedio eventualni višak ulja, dodajte još soli prema svom ukusu i uživajte. Prijatno!
(Espreso/ Noizz)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!