ŠVEDSKE ĆUFTE U KREMASTOM SOSU NA KOJI DO SADA NISMO NAVIKLI: Razlikuju se od SRPSKIH po 1 ČUDNOM SASTOJKU! RECEPT
Ćufte, Foto: Printscreen/Youtube/ Serpica Recepti

NEŠTO NOVO

ŠVEDSKE ĆUFTE U KREMASTOM SOSU NA KOJI DO SADA NISMO NAVIKLI: Razlikuju se od SRPSKIH po 1 ČUDNOM SASTOJKU! RECEPT

Bez ovih sastojaka su samo ćufte u sosu na drugačiji način, a sa ovim su Švedske

Objavljeno:

Nešto malo drugačije ćuftice od onih na koje smo navikli. Ako želite da dobijete baš te, njihove, obavezno dodajte muškatni oraščić, on će im dati poseban ukus.

1 / 4 Foto: PRINTSCREEN/YT/KAZAN

Sos je fino kremast zbog dodavanja juneće supe i pavlake za kuvanje. Ukoliko nemate supicu, naravno, sve rešava juneća kocka za supu, iako preporučujem baš bujon. Koristite mlečnu pavlaku za kuvanje. Osim ovih sastojaka dodaje se kašičica senfa i kašika vorčester sosa. Bez ovih sastojaka su samo ćufte u sosu na drugačiji način, a sa ovim su Švedske.

Ćufte:

500 gr mlevenog mesa

1 mala glavica crnog luka

2 čena belog luka

so i biber

pola kašičice muškatnog oraščića

1 jaje

malo hlebnih mrvica da umesite ćuftice, kako bi bile kompaktne

Sos:

ulje ili puter od pečenja

2 kašike brašna

300 – 500 ml juneće supe

200 ml pavlake za kuvanje

1 kašičica senfa

1 kašika vorčester sosa

so

Priprema:

Iseckati crni luk, izgnječiti beli i dodati mesu.

Dodati i jaje, so, biber, muškatni oraščić, malo hlebnih mrvica pa sve zaajedno umesiti.

Oblikovati vlažnim rukama ćuftice i peći na srednjoj vatri.

Na masnoći koja je preostala od ćuftica propržiti brašno nekoliko minuta.

Naliti supe i neutralnu pavlaku. A zatim dodajte i senf i vorčester sos.

Gustinu regulišite dodavanjem supe, zavisno da li volite redje ili gušće.

Kada završite sos, dodajte u njega ćuftice i prokrčkajte još 5 minuta.

Prijatno!

(Espreso / Domaći recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.