DODAJTE OVO U PREBRANAC I VIŠE NIKADA NEĆETE PRAVITI GREŠKU PRILIKOM KUVANJA: Retko KOJI SRBIN zna ZA PRAVI RECEPT
Prebranac, Foto: Printscreen/Youtube/CHEFTOMKERRIDGE

IDEJA

DODAJTE OVO U PREBRANAC I VIŠE NIKADA NEĆETE PRAVITI GREŠKU PRILIKOM KUVANJA: Retko KOJI SRBIN zna ZA PRAVI RECEPT

Procediti vodu, sipati čistu i staviti pasulj da se kuva sat vremena

Objavljeno:

Ovo jelo je prilično jednostavno za pripremu, potrebno vam je nekoliko sastojaka i minimalno vremena.

1 / 5 Foto: Profimedia

Iako se najčešće priprema postan, prebranac je omiljen i sa dodatkom neke vrste mesa. Obično su to kobasice, kolenice, ali i slanina.

Ovo jelo je prilično jednostavno za pripremu, potrebno vam je nekoliko sastojaka i minimalno vremena. Najzahtevniji deo je zapravo vreme čekanja, jer se prebranac krčka dugo, ali za ukus ovog jela vredi čekati.

Ovaj recept ima poseban dodatak, slanina u listićima koja se stavlja pred kraj pečenja, daje dodatni ukus i hrskavost prebrancu.

Sastojci:

700 gr pasulja

700 gr crnog luka

3 čena belog luka

2 kašike mlevene crvene paprike

so

biber

3-4 lista lovora

300 gr slanine u komadu

100 gr tanko sečene slanine

2 kašike masti

Priprema:

Noć ili bar nekoliko sati ranije potopiti pasulj u vodu. Procediti vodu, sipati čistu i staviti pasulj da se kuva sat vremena.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.