NJAMIII
BAKA OTKRILA RECEPT ZA PROJU U KORAMA OD GIBANICE: Ovako NEŠTO NIKADA NISTE PROBALI, ukus ne MOŽE DA SE OPIŠE
Peći na 220 stepeni C oko 40 minuta, pa smanjiti na 180 stepeni do sat vremena ukupno
Ovaj ukus ne može da se opiše - morate da probate.
Potrebno je:
3 jaja
1/2 pakovanja kora (250 gr gotovih kora)
100 gr kukuruznog brašna
3 kašike hlebnog brašna
100 ml ulja
150 ml jogurta
100 ml kisele vode
150 gr sira feta
1 prašak za pecivo
Priprema:
Jaja umutiti pa dodati ulje, kukuruzno brašno, hlebno sa praškom za pecivo - prosejano, kiselu vodu, sir...
Sve polako izjednačiti. Pleh podmazati, pa staviti prvu koru i malo je premazati uljem.
Poklopiti drugom, pa premazati sa 2-3 kašike pripremljenog nadeva.
Preko ide kora pa premaz i sve do utroška. Ostaviti malo, pa zadnju koru deblje premazati. Peći na 220 stepeni C oko 40 minuta, pa smanjiti na 180 stepeni do sat vremena ukupno. Po potrebi pokriti folijom.
(Espreso / Srbija Danas)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!