isprobajte
LEKAR OTKRIVA KAKO DA NAPRAVITE UKUSNU A ZDRAVU TOPLU ČOKOLADU: Dodajte samo JEDAN sastojak i nećete zažaliti
Samo jedna kašika posebnog praha može doprineti jačanju imuniteta i uravnotežiti crevnu mikrofloru
Ako svaki dan uživate u toploj čokoladi ili šolji toplog kakaa, lekar integrativne medicine dr. Bindiya Gandhi savetuje da je začinite s 'reishi' prahom; usitnjenim gljivama koje na prirodan način osnažuju imunitet i pomažu ravnoteži crevne mikroflore.
- Reishi je izvrstan adaptogen koji se dodaje raznim čokoladama u prahu, a dokazano je da podržava imuni sistem, ublažava stres, potiče dubok san, povećava energiju i još mnogo toga - objasnila je Gandhi za portal Mind Body Green, a što se tiče drugih začina čokoladi, preporučuje kurkumu koja sadrži protuupalna svojstva koja pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa i cimet koji podržava zdravu nivo šećera u krvi.
Evo kako napraviti reishi toplu čokoladu za jačanje imuniteta
Sastojci
1 šolja mleka
Prstohvat cimeta
1 kašika kurkume u prahu
1 kašika kakao praha
1 kašika reishi praha
1 do 2 kašike manuka meda
Prokuvajte sve sastojke, pa pomešajte ručnim blenderom dok tečnost ne postane penasta. Kad se čokolada malo ohladi, dodajte joj med.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!