RECEPT ZA ZDRAVLJE
Ovo je lek za sve bolesti: Otkrivena tajna čuvana 1000 godina!
Kod uzgoja, ključno je ubrati mlade travke u trenutku kada su na svom nutritivnom vrhuncu, a pogodan trenutak za branje je tokom svega nekoliko dana. Beru se kada dostignu visinu oko 15 do 20 cm kako bi se optimalno iskoristili nutrijenti koji iz zrna prelaze u lišće. Potom se provodi ekstrakcija i sušenje te nastaje zeleni prah koji se može otopiti u vodi ili dodati raznovrsnim zdravim voćnim i povrtnim sokovima. Mlade travke žitarica na temelju njihovog sastava možemo smatrati prirodni multivitaminsko mineralnim dodatkom prehrani.
Mlade travke koriste se kao dodatak prehrani već hiljadama godina i to najviše u Aziji i Severnoj Americi. Proizvođači tih dodataka proveli su devedesetih godina prošlog veka istraživanja o uticaju trave na zdravlje i zaključili kako može pomoći u smanjenju rizika od dijabetesa, bolesti cirkulacije, artritisa, anemije, bubrežnih bolesti, karcinoma i povišenog nivoa holesterola. - objasnila je Mirja Jošić, nutricionistica.
(Espreso.co.rs / Zdrava Krava)