SAVRŠENO
KREM ČORBA OD ŠARGAREPE! Ovaj LAGANI OBROK je idealan za LETNJE MESECE! NE GOJI UOPŠTE, I JAKO JE ZDRAV
Gotovu čorbu po želji začinite kiselom pavlakom, a možete da je jedete toplu ili hladnu
Činjenica je da leti, manje nego zimi, jedemo čorbe i supe. Ali, ovu čorbu možete da napravite jer se sprema za svega pola sata, a može da se jede i hladna, pa se nećete "skuvati".
800 grama šargarepe
Dva litra vode
Pola kafene šolje ulja
Kašika brašna
Kašika pavlake
So i suvi začin po ukusu
Priprema:
Šargarepu očistite i oljuštite, pa je stavite u kipuću vodu da se kuva. Kada omekša, sklonite sa vatre i ispasirajte je. U vodu u kojoj je kuvana šargarepa, stavite kockice za supu i dobro izmešajte, pa stavite da se skuva prema uputstvima sa pakovanja.
U dubljoj šerpi na vrelom ulju propržite brašno i dodaje šargarepu, pa ostavite kratko na vatri, mešajući da ne zagori. U to dodajte supu napravljenu od kockica i ostavite još nekoliko minuta da se prokuva.
Gotovu čorbu po želji začinite kiselom pavlakom, a možete da je jedete toplu ili hladnu.
Bonus video:
(Espreso.co.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!