brzo se sprema
Tito je jeo samo ovakav đuveč: Nije imao meru, mogao je dan pojede mnogo jer je lagan i jako zdrav!
Đuveč koji je voleo Josip Broz Tito može svako da napravi, bitno je da ispratite redosled pripreme sastojaka.
Ovaj zdravi đuveč se brzo pravi, lagan je za stomak i savršen za letnje temperature.
Sastojci:
3 glavice crnog luka
4 čena belog luka
300 g mladog luka ili vlašca
6 crvenih i zelenih paprika šilja
6 krompira
500 g paradajza
5 šargarepa
3 patlidzana
800 g svinjskih šnicli
500 ml paradajz sosa
150 g pirinča
70 ml ulja
so, biber, tucana paprika i ljuta tucana paprika, po ukusu
Recept za đuveč koji je voleo drug Tito:
Kako biste napravili ovaj đuveč, isecite luk i beli luk i ubacite u činiju. Nakon toga isecite šargarepu i mladi luk. Krompir isecite na četvrtine, paprike takođe isecite na komadiće. Sve ubacite u činiju.
Isecite paradajz, šnicle i patlidžan na kockice i stavitge u odvojene činije. Zagrejte ulje u većoj šerpi i ispržite luk i beli luk. Dodajte svinjetinu i pržite, pa dodajte paradajz i pržite ga 5 minuta, pa dodajte crvenu i zelenu papriku, kao i pardajz sos. Paprika treba da bude polu-kuvana. Dinstajte 10 minuta, pa dodajte krompir i pržite dok ne omekša.
Nakon još 10 minuta dodajte mladi luk i šargarepu zajedno. Nakon toga dodajte patližan i izmešajte. Na kraju dodajte pirinač. Izmešajte i pola sata kuvajte na laganoj vatri. Dodajte začine i kuvajte još desetak minuta.
Rernu upalite na 200 stepeni da se zagreje. Ubacite u vatrostalnu posudu pa ubacite u rernu na nekih pola sata, ali pratite. Ostavite da se zapeče. Kada je gotovo servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da isprobate i najbolji ruski recept za đuveč sa tikvicama.
Bonus video:
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!