Ova zaboravljena žitarica snižava šećer u krvi kao od šale: Doktori se kunu u nju, a košta manje od 350 dianra
Bulgur žitarica, Foto: Print Screen Youtube/Clean & Delicious

saznajte

Ova zaboravljena žitarica snižava šećer u krvi kao od šale: Doktori se kunu u nju, a košta manje od 350 dianra

To je žitarica koja normalizuje nivo šećera u krvi i podstiče sagorevanje masti povezano sa starenjem

Objavljeno:

Ako želite da stabilizujete šećer u krvi i oslobodite se viška kilograma, bulgur je namirnica koju treba da uvedete u svoj jelovnik. To je žitarica koja normalizuje nivo šećera u krvi i podstiče sagorevanje masti povezano sa starenjem.

Bulgur je bogat vlaknima koja usporavaju apsorpciju glukoze u krv i tako stabilizuju nivo šećera u krvi. Korisno je znati da što je bulgur tvrđi, to će bolje stabilizovati nivo šećera u krvi.

Kada je u pitanju gubitak kilograma, bulgur može biti vaš saveznik jer je složeni ugljeni hidrat koji povećava osećaj sitosti. Dovoljno ga je jesti nekoliko puta nedeljno, a u prodavnicama se može naći pakovanje od pola kilograma za manje od 350 dinara.

Bulgur žitarica
Bulgur žitaricafoto: Print Screen Youtube/Clean & Delicious

Bulgur je bogat vitaminima B, E i K, gvožđem, kalcijumom, natrijumom, fosforom, manganom, selenom i antioksidansima. Normalizuje rad digestivnog trakta, jača imuni sistem i blagotvorno deluje na nervni sistem.

Bulgur potiče sa Bliskog istoka, a potiče od pšenice koja potiče iz Mesopotamije i koja se uzgaja oko 12 hiljada godina. Ova pšenica se u početku koristila za proizvodnju hleba, a pre oko četiri hiljade godina počela je i proizvodnja bulgura.

Danas je ova namirnica karakteristična za Bliski istok i mediteransko područje, a često se koristi u Indiji, Pakistanu, Jermeniji, Libanu, ali i na Kipru i u Saudijskoj Arabiji. Čest je sastojak salata, jede se i kao prilog mesu ili ribi, ili kao samostalan obrok.

Bonus video:

05:28

OVE NAMIRNICE SA SLAVSKE TRPEZE SU NAJVEĆA PRETNJA PO ZDRAVLJE! Stručnjak za ishranu: Kancerogene su, povećavaju šečer i pritisak!

(Espreso/krstarica/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.