Doktorka Ivana otkrila koju hranu nikako ne smemo pripremati na istoj površini: Zbog ove greške možete se razboleti
Daska za sečenje, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

ovo morate znati

Doktorka Ivana otkrila koju hranu nikako ne smemo pripremati na istoj površini: Zbog ove greške možete se razboleti

Važno je obratiti pažnju na to kako koristite dasku za sečenje

Objavljeno:

"Važno je da pre nego što počnemo da pripremamo hranu, moramo dobro da operemo ruke, kao i da vodimo računa da se voće, povrće i sirovo pileće meso ne seku na istoj površini", kaže dr Ivana Begović Lazarević, šef odeljenja za imunizaciju.

Napominje da je hranu najbezbednije jesti istog dana čim je termički obrađena. Ako ga ostavimo za sledeći dan, kada se ohladi, nakon termičke obrade treba ga podeliti u nekoliko posuda i staviti u frižider do upotrebe.

Doktor, Hrana
foto: sasirin pamai / Panthermedia / Profimedia

Pranje svežeg voća i povrća

"Nismo za ekstreme, ne možemo jednostavno da živimo pod staklenim zvonom, pa voće, kao i povrće, treba dobro oprati pod tekućom vodom. Citruse treba oprati deterdžentom pre sečenja. Treba oprati i dinje i lubenice", savetuje lekar.

Bonus video:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/najzena/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.