najzdravije iz prirode
Prirodni lek za srce je star čak 800 godina! (FOTO) (GIF)
Priprema:
Desetak potpuno svežih stabljika peršuna s lišćem, ali bez korena, stavite u litar prirodnog čistog vina( može i crno i belo) i dodajte mu jednu do dve velike kašike vinskog sirćeta. Na laganoj temperaturi kuvajte 10-ak minuta. Kasnije dodajte med, i lagano kuvajte još 4 minuta. Dok je još vruće, vino za srce dobro procedite i sipajte u staklene boce (koje ste prethodno dezinfikovali koncentrisanim alkoholom).
Što bolje zatvorite bocu s lekom. Na dnu boce nastaje talog, koji možete da pijete jer ne šteti, i veoma je lekovit. Preporuka je da dnevno pijete jednu do dve kašike ovog leka, sve dok se tegobe ne ublaže i potpuno ne iščeznu. Kod težih srčanih oboljenja vino za srce se može uzimati više meseci. Maksimalna doza je 3 kašike na dan, i to samo kod najtežih bolesnika.
Bonus video:
Učinite ovo za svoje biljke dok te na odmoru i biće vam zahvalne
Voda je izvor života za ljude, biljke i životinje. Da se naše sobne biljčice nebi osušile bez vode dok smo mi na godišnjem odmoru uradite ovo za njih.
Kada se vratite neće zateći beživotnu biljku, već istu kao što ste je ostavili. Biljka će sama uzimati onoliko tečnosti koliko joj je potrebno. Upotrebite veličinu flaše srazmerno danima koliko ostajete na odmoru.
(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)