koje vi koristite?
Jabukovo, vinsko, alkoholno sirće... U čemu je razlika? (FOTO) (GIF)
Iako se obično ističu prednosti jabukovog sirćeta u borbi protiv viška kilograma, neka u ranija istraživanja su pokazala da je i vinsko sirće jednako dobro za sve one koji bi želeli da istope nagomilane viškove. Jabukovo sirće koje se proizvodi od svežih jabuka koje se iseckaju na manje komade pa se na manje komade ili gnječe te podvrgavaju fermentaciji u dva koraka, također je prirodni lijek, a smatra se i prirodnim antibiotikom. Stručnjaci ističu kako je najbolje koristiti nepasterizirani ocat čiji pH iznosi između pet i sedam.
Sirćetna kiselina koja je glavni sastojak jabukovog sirćeta je zaslužna za njegove karakteristike poput ukusa i mirisa. Ako želite da smršete i ubrzate metabolizam pre svakog obroka dve do tri kašičice jabukovog sirćeta stavite u čašu mlake vode i popijte na prazan želudac. Osim za one koji žele da istope višak kilograma, jabukovo sirće je odlično za lečenje akni, kožnih infekcija poput gljivica ili pigmentacijskih mrlja pa ga razredite s vodom i nanesite na kožu.
Bonus video:
Ne gradite zidove! No, razmislite o SUPERKUL PARAVANIMA!
Ponekad vam se baš i ne sviđa veličina prostorija u vašem domu i želeli biste da imate više manjih prostorija umesto jedne velike. Tada bi vam dobro došli paravani jer su bolje rešenje za podelu od zidova, a uz to ćete dobiti i otvoreni koncept koji će vizuelno uvećati prostorije koje ste smanjili.
(Espreso.co.rs / Izvor: tportal.hr)