NAPRAVITE ŠPANSKU PITU SA POVRĆEM, ŠUNKOM I SIROM: Ovo je najlakša verzija, spremaćete je SVAKI DAN! (RECEPT)
Španska pita, Foto: PRINTSCREEN/YT/ RECEITAS DO WILL

ukusna!

NAPRAVITE ŠPANSKU PITU SA POVRĆEM, ŠUNKOM I SIROM: Ovo je najlakša verzija, spremaćete je SVAKI DAN! (RECEPT)

Zbog svog dobrog ukusa i prelepog izgleda odlično je rešenje kada vam je potrebno predjelo za svečani sto

Objavljeno:

Španska pita je pravo malo umetničko delo.

Prvo napravite testo tako što ćete da pomešate sve sastojke, a preko u redovima ređajte rendani i seckani sir i šunku i na kraju ukrasite povrćem. Toliko je ukusna i ovu pitu kada jednom probate, stalno ćete praviti. Zbog svog dobrog ukusa i prelepog izgleda odlično je rešenje kada vam je potrebno predjelo za svečani sto.

Sastojci:

Za koru:

60 ml ulja (može i maslinovo)

2 kašike zelene paprike

2 kašike crnog luka

2 jajeta

100 g tvrdog sira

170 ml jogurta

2 kašike peršuna

100 ml mleka

150 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

Za punjenje:

300 g tvrdog sira

300 g šunke

origano

crni luk

zelene masline

paprike

čeri paradajz

peršun

Priprema:

U posudi pomešajte jaja, ulje, papriku koju ste sitno iseckali, luk koji ste sitno iseckali, peršun sekcani i jogurt. Dobro umutite sastojke. Dodajte malo mleka i brašno i dobro sjedinite. Zatim dodajte rendani sir i prašak za pecivo i dobro promešajte. Tepsiju u kojoj ćete peći pitu premažite puterom i pospite brašnom. Sipajte smesu i poravnajte. Isecite 150 g šunke i 150 g sira na kockice, pa poređajte prvo šunku, a onda i sir.

Pospite origanom i seckanim peršunom. Preostalu šunku i sir izrendajte, pa poređajte preko, prvo šunku, a onda i sir. Ukrasite maslina isečenim na kolutove, crnim lukom isečenim na rebarca, kao i paprikom isečenom na trake. Završite čeri paradajzom isečenim na kolutove.

Pospite origanom i seckanim peršunom. Pecite na 180°C oko 45 minuta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.