VERNICI SPC MORAJU DA SE PRIDRŽAVAJU STROGOG POSTA: Slavimo JESENJI KRSTOVDAN, evo najboljeg RECEPTA za danas
Pasulj, Foto: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic

sjajan trik

VERNICI SPC MORAJU DA SE PRIDRŽAVAJU STROGOG POSTA: Slavimo JESENJI KRSTOVDAN, evo najboljeg RECEPTA za danas

Posni čorbast pasulj podjednako je ukusan kao i mrsan, a priprema je nikad jednostavnija

Objavljeno:

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici, danas proslavljaju jesenji Кrstovdan. Vernici se tokom današnjeg dana pridržavaju posta, a mnogi jedu samo hleb i grožđe. Na jesenji Кrstovdan, prema običajima, bere se bosiljak. Ukoliko još uvek ne znate koje posno jelo da pripremite za današnji ručak naš predlog je pasulj sa zaprškom.

Sastojci:

800 g pasulja

2 glavice crnog luka

1 glavica belog luka

1 kašičica crvene mlevene paprike

1 kašičica ljute tucane paprike

2-3 lovorova lista

so, malo vegete, biber u zrnu, mleveni biber

ulje

Priprema:

Pasulj natopiti u vodi preko noći ili barem 2'3 sata pre kuvanja. Prokuvati pasulj dvadesetak minuta, a zatim promeniti vodu. U šerpu ubaciti malo bibera u zrnu i lovorov list, pa nastaviti kuvanje. U drugoj šerpi, izdinstati crni luk na malo ulja, dodajte mlevenu i tucanu papriku, seckan beli luk, so i mleveni biber. Kada je pasulj skuvan, a zaprška gotova, sve se to izmeša i pasulj je spreman.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.