sjajan trik
VERNICI SPC MORAJU DA SE PRIDRŽAVAJU STROGOG POSTA: Slavimo JESENJI KRSTOVDAN, evo najboljeg RECEPTA za danas
Posni čorbast pasulj podjednako je ukusan kao i mrsan, a priprema je nikad jednostavnija
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici, danas proslavljaju jesenji Кrstovdan. Vernici se tokom današnjeg dana pridržavaju posta, a mnogi jedu samo hleb i grožđe. Na jesenji Кrstovdan, prema običajima, bere se bosiljak. Ukoliko još uvek ne znate koje posno jelo da pripremite za današnji ručak naš predlog je pasulj sa zaprškom.
Sastojci:
800 g pasulja
2 glavice crnog luka
1 glavica belog luka
1 kašičica crvene mlevene paprike
1 kašičica ljute tucane paprike
2-3 lovorova lista
so, malo vegete, biber u zrnu, mleveni biber
ulje
Priprema:
Pasulj natopiti u vodi preko noći ili barem 2'3 sata pre kuvanja. Prokuvati pasulj dvadesetak minuta, a zatim promeniti vodu. U šerpu ubaciti malo bibera u zrnu i lovorov list, pa nastaviti kuvanje. U drugoj šerpi, izdinstati crni luk na malo ulja, dodajte mlevenu i tucanu papriku, seckan beli luk, so i mleveni biber. Kada je pasulj skuvan, a zaprška gotova, sve se to izmeša i pasulj je spreman.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!