zapišite
SVAKA DOMAĆICA U JUGOSLAVIJI JE ZNALA RECEPT ZA RIČET-STARINSKO JELO OD PASULJA: Tajna je u 2 SASTOJKA
Isprobajte ovaj zaboravljeni recept, a ako volite pasulj nema šanse da ne zavolite i ričet već na prvi zalogaj
Nekada se pasulj pripremao sa ječmom, a taj specijalitet zove se ričet. Isprobajte i vi starinski i zaboravljeni recept.Ričet je starinsko jelo koje su spremale naše bake, a na sličan način se priprema današnji pasulj.
Razlika je samo u 2 sastojka, a to su ječam i beli luk. Isprobajte ovaj zaboravljeni recept, a ako volite pasulj nema šanse da ne zavolite i ričet već na prvi zalogaj.
Sastojci:
200 g pasulja
200 g oljuštenog ječma
1 crni luk
1 kašika masti
70 ml paradajz soka
2-3 čena belog luka
1 kašika brašna
suvo meso ili slanina
Priprema: Pasulj potopite u vodu i ostavite par sati, a najbolje je preko noći. Zatim prospite vodu, sipajte novu i kuvajte dok ne proključa. Opet prospite vodu, pa dodajte u pasulj ječam i suvo meso i opet sipajte vodu da ogrezne. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena.
Na masti (može i ulje) propržite sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove. Zatim sipajte malo vode i dinstajte dok ne omekša. Dodajte u pasulj. Zatim u istu šerpu dodajte sitno seckan beli luk i posolite. Zatim pomešajte brašno, slatku papriku i paradajz sos, ako je potrebno dolijte malo vode. Ne sme da bude grudvica. Sipajte u pasulj i kuvajte još 15 minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!