SVAKA DOMAĆICA U JUGOSLAVIJI JE ZNALA RECEPT ZA RIČET-STARINSKO JELO OD PASULJA: Tajna je u 2 SASTOJKA
Ričet, Foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

zapišite

SVAKA DOMAĆICA U JUGOSLAVIJI JE ZNALA RECEPT ZA RIČET-STARINSKO JELO OD PASULJA: Tajna je u 2 SASTOJKA

Isprobajte ovaj zaboravljeni recept, a ako volite pasulj nema šanse da ne zavolite i ričet već na prvi zalogaj

Objavljeno: 11:19h

Nekada se pasulj pripremao sa ječmom, a taj specijalitet zove se ričet. Isprobajte i vi starinski i zaboravljeni recept.Ričet je starinsko jelo koje su spremale naše bake, a na sličan način se priprema današnji pasulj.

Razlika je samo u 2 sastojka, a to su ječam i beli luk. Isprobajte ovaj zaboravljeni recept, a ako volite pasulj nema šanse da ne zavolite i ričet već na prvi zalogaj.

Ričet
foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

Sastojci:

200 g pasulja

200 g oljuštenog ječma

1 crni luk

1 šargarepa

1 kašika masti

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

70 ml paradajz soka

2-3 čena belog luka

1 kašika brašna

suvo meso ili slanina

Priprema: Pasulj potopite u vodu i ostavite par sati, a najbolje je preko noći. Zatim prospite vodu, sipajte novu i kuvajte dok ne proključa. Opet prospite vodu, pa dodajte u pasulj ječam i suvo meso i opet sipajte vodu da ogrezne. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena.

Ričet
foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

Na masti (može i ulje) propržite sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove. Zatim sipajte malo vode i dinstajte dok ne omekša. Dodajte u pasulj. Zatim u istu šerpu dodajte sitno seckan beli luk i posolite. Zatim pomešajte brašno, slatku papriku i paradajz sos, ako je potrebno dolijte malo vode. Ne sme da bude grudvica. Sipajte u pasulj i kuvajte još 15 minuta.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.