obratite pažnju
SRPKINJA OTKRILA STRAŠNU STVAR O HOLESTEROLU! "7 puta brže dolazi u KRV, NIJEDAN ČOVEK TO NIJE ZNAO"
Moderna medicina nas uči da postoji dobar i loš holesterol, ali da li je stvarno tako?
Poslednjih godina, pa i decenija, vodi se prava kampanja o štetnom uticaju masti i holesterola na ljudski organizam. Posebno u kontekstu stvaranja ugrušaka ili plakova u arterijama, koji dovode do začepljenja i srčanih bolesti.
Zato su masti poslednjih decenije demonizovane, a istaknut je značaj ugljenih hidrata. Međutim, poslednjih godina nova naučna istraživanja pokazuju da ugljeni hidrati mogu da imaju štetan uticaj na stvaranje lošeg holesterola, a ne životinjske masti.
Međutim, da li je to stvarno tako ili samo jednostrano gledište, otkriva za Telegaf prof. dr Staniša Stojiljković, nekadašnji šef katedre za ekološko inžinjerstvo na Fakultetu tehnoloških nauka u Leskovicu.
- Masnoće životinjskog porekla sedam puta brže dolaze u sistem krvi od masnoća biljnog porekla. Znamo da, kad otvaramo bocu s uljem, makar to bilo i maslinovo, devičansko ulje, ono užegne i lepljivo je. To znači da biljne masnoće mogu stvarati mnogo opasnija jedinjenja nego životinjskih u umerenim količinama - kaže prof. dr Stojiljković.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!