UKUSNIJE ČUPAVCE NISTE PROBALI U ŽIVOTU: Recept je JAKO STAR, a vrlo LAK, tada nisu MNOGO KOMPLIKOVALI! (RECEPT)
Čupavci, Foto: Printscreen/Youtube

savršenstvo

UKUSNIJE ČUPAVCE NISTE PROBALI U ŽIVOTU: Recept je JAKO STAR, a vrlo LAK, tada nisu MNOGO KOMPLIKOVALI! (RECEPT)

Čokolada i kokos su dobitna kombinacija

Objavljeno:

Uz vanilice, šnenokle, palačinke, krofne, koh i štrudle, čokoladni čupavci uvaljani u kokosovo brašno su poslastica koju obožavaju pripadnici svih generacija.

Starinski recept za testo sa margarinom odavno je napušten, a nova daleko lakša i brža verzija osvojila je domaćice širom sveta.

Ukoliko ste početnik u kuhinji i niste ljubitelj merenja sastojaka na kuhinjskoj vagi, ovaj recept će biti idealan za vas. Jer, čupavci će imati prepoznatljiv ukus, spremićete ih brzo i lako i ujedno će biti sočni zahvaljujući dodavanju slatke pavlake u čokoladni preliv.

Sastojci:

čaša jogurta (mera je čaša od 180 ml)

2 čaše brašna

1,5 čaša šećera

1/2 čaše ulja

3 jaja

kesica praška za pecivo

kesica vanilin-šećera

Čupavci
foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

Za preliv:

čaša mleka

150 g margarina

150 g čokolade za kuvanje

200 ml slatke pavlake

200 g kokosovog brašna

Priprema:

Umutite jaja, brašno, šećer, ulje, prašak za pecivo, vanilin-šećer i jogurt, pa smesu izlijte u pleh koji ste prethodno podmazali margarinom i posuli brašnom. Pecite u rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta, dok se patišpanj ne odvoji od ivica pleha.

U šerpicu sipajte mleko, margarin, čokoladu za kuvanje i slatku pavlaku, pa sve kuvajte na tihoj vatri dok se sastojci ne sjedine. Pazite da preliv ne proključa.

Pečeni patišpanj isecite na kocke željene veličine, pa ih spuštajte u čokoladni preliv, a onda i u tanjir u koji ste sipali kokosovo brašno.

Ostavite čupavce da se ohlade i "povuku" preliv.

Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.