probajte
RECEPT ZA NAJSAVRŠENIJU LETNJU BELU ČORBU KOJI SRBI OBOŽAVAJU: Puna mesa, ali i VITAMINA, obožavaćete je!
Odlična je kada su vrućine, može da se jede kao obrok sa sezonskom salatom, a može da se služi za nedeljeni ručak pre glavnog jela, čak je i na slavama svi obožavaju
Pored domaće supe sa rezancima i one sa knedlama, svaka domaćica u svom kuvaru treba da ima i recept za belu čorbu.
Odlična je kada su vrućine, može da se jede kao obrok sa sezonskom salatom, a može da se služi za nedeljeni ručak pre glavnog jela, čak je i na slavama svi obožavaju.
Sastojci:
400 g mesa (telećeg, junećeg ili pilećeg)
1 veza zeleni (šargarepa, paškanat, peršun)
1 manji celer
1 crni luk
3-4 krompira srednje veličine
4-5 kašika pirinča
1 žumance
malo pavlake za kuvanje
Priprema:
Meso stavite da se kuva, a crni luk očistite i isecite na pola. Stavite polutke na ringlu da se ispeku. Kada bude gotov, luk dodajte u šerpu u kojoj se kuva meso. Kada je meso pri kraju sa kuvanjem dodajte očišćenu i zelen i celer. Kuvajte dok sve ne omekša.
Procedite supu da dodajte krompir isečen na kockice i pirinač, meso takođe iseckajte kao i šargarepu i celer. Kada se krompir skuva napravite zapršku od brašna i vode, pa kuvajte još par minuta. Kada se čorba malo prohladi dodajte žumance koje ste umutili sa pavlakom za kuvanje i promešajte.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!