Ovu scenu u "Boljem životu" mogli ste da vidite samo 1988. i nikad više: Evo zašto je izbačena u repriziranju
Serija "Bolji život", Foto: Printscreen Youtube/RTS

video

Ovu scenu u "Boljem životu" mogli ste da vidite samo 1988. i nikad više: Evo zašto je izbačena u repriziranju

Evo o čemu se radi...

Objavljeno:

Serija "Bolji život" bila je jedna od omiljenih u 'trilogiji' Javnog servisa uz "Srećne ljude" i "Porodično blago". Iako smo do sada prvu pomenutu imali prilike da gledamo nebrojano puta i mnoge scene znamo napamet, sada se pojavila jedna koja, sem premijernog emitovanja, nikad nije otišla u etar.

Ponovno montiranje serije “Bolji život” jedna je od najvećih misterija vezanih za ovu seriju. Naime, nakon prvog emitovanja 1987/88 godine čitav prvi ciklus je ponovo montiran tako da je promenjena špica, a neke scene izbačene i nikada nisu ponovo emitovane!

Šta je sve tada nestalo ili je skraćeno, nije poznato. Navodno, epizoda je bilo čak 55! Nakon ponovne montaže, prvi serijal je stao u 47 epizoda, pa je izvesno da je mnogo toga izbačeno, a “stradali” su i pojedini likovi, poput Brankovićeve supruge Luce koju je tumačila Melita Bihali.

Zašto je ovo urađeno, nikada nije razjašnjeno. RTS se nikada nije zvanično oglasio ovim povodom, a veruje se da originalni zapis ne postoji u arhivi ove televizije.

Poneku od ovih originalnih scena eventualno je moguće pronaći samo kod gledalaca koji su snimali prvo emitovanje na VHS kasete. Tako se, pre nekoliko godina i pojavila jedna scena sa Čkaljom i Goricom Popović, a nedavno je na Jutjub kanalu “VHS doktor” objavljena scena iz poslednje epizode prvog ciklusa u kojoj se vidi šta je na kraju bilo sa popularnim Terminatorom, piše "istorijskizabavnik.rs".

Naime, on je došao u stan kod bivše supruge Lelice i zatekao nepoznatog muškarca kako uživa u prijatnom popodnevu sa njom. Ipak, između njih dvoje se razvio vrlo neprijatan razgovor.

Inače, profesora matematike Dušana Markovića kog su zvali Terminator tumačio je Voja Brajović, dok je njegovu suprugu, koju je varao sa Emilijom Popadić (Svetlana Bojković) tumačila glumica Ljiljana Lašić.

Bonus video:

06:12

TUŽILAŠTVO MORA DA PODIGNE OPTUŽNICU Spasić o navodnom ubistvu male Danke: Postoji opasnost da osumnjičeni budu pušteni na slobodu

(Espreso / Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.