probajte
KAKO DA PROVERITE DA LI JE ULJE U TIGANJU ZAGREJANO? Kuvari otkrili zanimljiv TRIK, uvek pali
Ono na šta treba da obratite pažnju prilikom zagrevanja ulja jeste da se ne zapali
Sigurno ste nekada čuli da, kada neko priča o pripremi hrane, izgovori da je važno da tiganj bude dovoljno zagrejan.
Ovo niko ne kaže bez razloga.
Recimo, ukoliko stavite meso ili krompir u ulje koje nije dovoljno zagrejano, ono se neće lepo ispržiti.
Pored toga što će vam biti potrebno više vremena, umesto da postane hrskavo i sočno, meso će biti suvo.
Ono na šta treba da obratite pažnju prilikom zagrevanja ulja jeste da se ne zapali.
Dakle, važno je da sve vreme stojite pored šporeta i da, čim ulje počne da dimi, u njega spustite sve ono što ste planirali da pečete ili pržite.
Nakon toga, smanjite temperaturu i meso i druge namirnice će se kuvati ravnomerno, a ukus će biti neverovatan.
(Espreso/24sedam)