Tiganj, Foto: Profimedia

probajte

KAKO DA PROVERITE DA LI JE ULJE U TIGANJU ZAGREJANO? Kuvari otkrili zanimljiv TRIK, uvek pali

Ono na šta treba da obratite pažnju prilikom zagrevanja ulja jeste da se ne zapali

Objavljeno: 22.02.2022. 20:42h

Sigurno ste nekada čuli da, kada neko priča o pripremi hrane, izgovori da je važno da tiganj bude dovoljno zagrejan.

Ovo niko ne kaže bez razloga.

Recimo, ukoliko stavite meso ili krompir u ulje koje nije dovoljno zagrejano, ono se neće lepo ispržiti.

Pored toga što će vam biti potrebno više vremena, umesto da postane hrskavo i sočno, meso će biti suvo.

Ono na šta treba da obratite pažnju prilikom zagrevanja ulja jeste da se ne zapali.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Youtube printscreen

Dakle, važno je da sve vreme stojite pored šporeta i da, čim ulje počne da dimi, u njega spustite sve ono što ste planirali da pečete ili pržite.

Nakon toga, smanjite temperaturu i meso i druge namirnice će se kuvati ravnomerno, a ukus će biti neverovatan.

(Espreso/24sedam)