Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

laka priprema

SAVRŠEN KREMASTI KOLAČ KOJI ĆETE PROSTO OBOŽAVATI: Recept je i više nego jednostavan!

Postavite manji pleh ili kalup alu-folijom

Objavljeno: 11.02.2022. 10:54h

Možda će baš ovaj jednostavni recept postati kolač koji ćete najviše voleti.

Sastojci i količina

ZA I SLOJ

mleveni keks 80 G

puter 2 kašike

ZA II SLOJ

kornfleks 250 ml

puter od kikirikija 120 g

čokolada 80 g

ZA III SLOJ

krem sir 50 g

šećer 3 kašike

kikiriki puter 6 kašika

slatka pavlaka 250 ml

ZA PRELIV

čokolada150 g

slatka pavlaka125 ml

FOTO: Printscreen/Youtube
FOTO: Printscreen/Youtube
FOTO: Printscreen/Youtube

Kako pripremiti

Postavite manji pleh ili kalup alu-folijom. Za prvi sloj istopite puter na srednjoj vatri i dodajte keks, pa dobro promešajte, stavite u kalup i odložite u frižider dok pravite sledeći sloj. Čokoladu istopite na pari, dodajte puter od kikirikija i promešajte, dodajte izmrvljeni kornfleks, pa ovu smesu nanesite preko prvog sloja i vratite u frižider. Umutite dobro 250 ml pavlake u jednoj činiji. U drugoj činiji umutite krem sir, dodajte puter od kikirikija pa još mutite, polako dodajte umućenu slatku pavlaku i mešajte na sporoj brzini, pa dodajte šećer. Povećajte brzinu i mutite oko 5-6 minuta dok smesa ne postane kremasta i gusta. Sipajte preko napravljenih slojeva i vratite u frižider da odstoji oko 3 sata. Za preliv zagrejte pavlaku i prelijte je preko izlomljene čokolade. Mešajte da se čokolada otopi i sipajte preko ostalih slojeva. Pospite izlomljenim kikirikijem i stavite u zamrzivač pola sata.

(Espreso / Blic Žena)