RECEPT
SRBI VOLE DA JEDU PAPRIKAŠ, ALI OVAKO NEŠTO DO SAD NISU PROBALI: Umesto JAJA, za IZDAŠNIJI RUČAK dodajete OVO MESO
Krčkati još par minuta, posoliti, pobiberiti, pa kad ispari tečnost ubaciti peršunov list
Brz ručak za koji vam ne treba mnogo vremena - sataraš sa piletinom.
Ako volite povrće, a ne sprema vam se ništa komplikovano onda ne tažite dalje. Sataraš je ukusan obrok sa minimalno truda, a fenomenalnog ukusa. Još kad mu dodate piletinu imaćete kompletan ručak za celu porodicu.
Sastojci:
2 glavice crnog luka
5-6 svežih paprika ili smrznutih
3 paradajza
600 g piletine (batak i karabatak)
so, biber, peršunov list
Priprema:
Batake i karabatake posoliti, dodati malo ulja i malo vode i dinstati da omekša pa ga zapeći. Ispržiti seckani luk, pa kad se malo isprži dodati isečenu papriku pa pržiti. Dodati u omekšano meso. Ubaciti i oguljen paradajz i iseći na kocke. Krčkati još par minuta, posoliti, pobiberiti, pa kad ispari tečnost ubaciti peršunov list. Servirati uz krompir pire.
(Espreso / Stvar ukusa)