Sataraš, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

RECEPT

SRBI VOLE DA JEDU PAPRIKAŠ, ALI OVAKO NEŠTO DO SAD NISU PROBALI: Umesto JAJA, za IZDAŠNIJI RUČAK dodajete OVO MESO

Krčkati još par minuta, posoliti, pobiberiti, pa kad ispari tečnost ubaciti peršunov list

Objavljeno: 10.02.2022. 18:17h

Brz ručak za koji vam ne treba mnogo vremena - sataraš sa piletinom.

Ako volite povrće, a ne sprema vam se ništa komplikovano onda ne tažite dalje. Sataraš je ukusan obrok sa minimalno truda, a fenomenalnog ukusa. Još kad mu dodate piletinu imaćete kompletan ručak za celu porodicu.

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci:

2 glavice crnog luka

5-6 svežih paprika ili smrznutih

3 paradajza

600 g piletine (batak i karabatak)

so, biber, peršunov list

Priprema:

Batake i karabatake posoliti, dodati malo ulja i malo vode i dinstati da omekša pa ga zapeći. Ispržiti seckani luk, pa kad se malo isprži dodati isečenu papriku pa pržiti. Dodati u omekšano meso. Ubaciti i oguljen paradajz i iseći na kocke. Krčkati još par minuta, posoliti, pobiberiti, pa kad ispari tečnost ubaciti peršunov list. Servirati uz krompir pire.

(Espreso / Stvar ukusa)