PREDLOG
OVAKVU BORANIJU BEZ ZAPRŠKE TEŠKO DA STE JELI: Puna je POVRĆA i VITAMINA, prava RAPSODIJA UKUSA (RECEPT)
Na kraju ubaciti seckan beli luk i seckan peršunov list
Bez obzira da li postite ili jednostavno želite da povedete računa o zdravlju i zdravim navikama, ova boranija je odličan izbor za današnji ručak. Ovo je u varijanti bake Jelene iz Bakine kuhinje.
Potrebno je:
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 sveže paprike
1/2 kg boranije smrznute
2 krompira
4 čena belog luka
paradajz
soli i bibera
1 kašičica brašna
celerov list
peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti glavicu seckanog luka, seckanu papriku i šargarepu. Kad se proprži ubaciti boraniju. Dinstati sa malo vode.
Ubaciti krompir na kockice i naliti da ogrezne i kuvati. Pred kraj dodati na kocke oljušten paradajz ili pire paradajz iz flaše.
Dodati razmućeno brašno .Na kraju ubaciti seckan beli luk i seckan peršunov list. Poklopiti. Boranija je gotova.
(Espreso / Magazin Novosti / Bakina kuhinja)